22 oktober 2018

Mijn eerstgeborene - STIK BELGIQUE 2018 #4

Normaalgesproken zou ik hier vandaag iets anders bloggen. But life happened en mijn planning was iets te optimistisch. Dat hebben jullie toch ook weleens? Daarom vandaag een berichtje waarvan de foto's al gemaakt werden. Ik wilde even met dit blogje wachten, omdat ik eigenlijk het plan had om elke week een andere ontwerper/blad te kiezen, maar de realiteit haalde dus me in ;-)


Maar met niet minder genoegen presenteer ik u mijn eerstegeborene! Ook hij kwam nog maar één keer aan bod op dit digitale stekje. Hoog tijd voor meer van hem, want wát was het leuk om samen foto's te maken! Hoewel ik dacht dat het niet echt zijn ding zou zijn, verraste hij me door heel leuk samen te werken en ontspannen en spontaan voor de lens te staan. Echt genieten!


Het patroon is een herhaling van zetten: de Mitch Swaeter van LVM. Een paar centimenters verlengd voor zijn lange lijf, en het zit hem als gegoten. Fijn als een patroon zo goed werkt! Het stofje komt uit de voorraad en kocht ik ooit bij Mamarieke. De boordstof matcht perfect en is ook uit de stash en haalde ik bij Domburg Textiel in Rotterdam. De beproefde combi blauw & blond geeft weer een mooi resultaat ♥


Ik ben benieuwd wat mijn medeblogsters er weer van maakten! Zo veel inspiratie elke keer...





15 oktober 2018

Isa-sweaterdress-weather op komst (#ooit?) - STIK BELGIQUE 2018 #3


Nee maar, #3 van de STIK BELGIQUE 2018 alweer! Vorig jaar kwam ik niet verder dan #1, dus deze vooruitgang van 300% is wel een eervolle vermelding waard. Doen jullie ook mee? Het plan hier is om tot #5 te komen, dus als je halverwege dit bericht bent, ben je op de helft ;-)


Het zijn wel vreemde tijden, hier in de lage landen. Levend in oktober - seizoen herfst brachten we onze afgelopen zaterdag door aan zee, zelfs IN zee. Zon, zee, strand en nog net niet verbrand. Hoe dan? Hoewel het naaien van sweaterjurkjes als volstrekt legitiem aangemerkt kan worden gezien de tijd van het jaar, levert het uitbundige zonnetje heden ten dage wel wat verwarring op: ik moest me inhouden om niet nog een zomerjurkje te maken. Maar deze verwarring mocht de pret niet drukken: zowel van het strandbezoek als het sweaterjurkje werd met volle teugen genoten!


Vanuit mijn kast staarden al een tijdje twee stofjes mij aan. Zo van die stofjes voor de tweeling in de categorie #gelijkendmaarnietgelijk. Bedenkend welke Belgische patroonontwerpster ik deze week in het zonnetje zou zetten, stuitte ik op de #isadress van Bel'Etoile die nooit verder dan de printer kwam. Goede motivatie is dat altijd, nog niet gebruikte patroontjes gebruiken. Én een mooie manier om het verdergaande proces van staar te stoppen bij deze bewuste stoffen ;-)



Even was ik in de verleiding om de makkelijkste versie van de Isajurk te maken, vooral omdestijdswille, maar ik wilde de kans niet laten schieten om mijn eerste colorblock-V het levenslicht te laten zien. En tot mijn verbazing en blijdschap lukte die vrij goed voor zo'n eerste keer! Top uitgelegd, Isabel :-)


Qua maat ging ik op basis van de matentabel voor de 4 jaar voor het meisje des huizes. Iets ruim nog, maar zo komen we goed de winter door. En mocht het ooit nog eens koud worden, dan kan er ook nog lekker een shirtje onder <3


O ja, de andere helfst van de twinning houdt u van mij tegoed! Vermaak tot die tijd is te vinden op de volgende blogs die ook een duit in het Stik Belgique-zakje doen. Van ♥-te aanbevolen!

Flaflinko - Khadetjes - Naaisdrovje - Nathalie's Naaisels - The Needle Of Choice - Woohoo by Davina - WilwarinCouture - Larth - Jongens toch - Skwadraatlive - Adivastyle - Just Delphine - Noxeema - Miss Pixie - Gezien bij Justine - Plus 2 is 5! - Mimaloki - OOYAmade - Lilliepawillie - Sewing à la carte - Blogliesje


Patroon: Isa van Bel'Etoile:
Stof: uit mijn voorraad :-), going strong #destashing

8 oktober 2018

Broertjes - STIK BELGIQUE 2018 #2

Jippie! Week 2 van #stikbelgique2018! Deze week een all-time-favorite in de schijnwerpers. Volgens mij heb ik hem in alle beschikbare maten uitgetekend liggen ;-) Kunnen jullie al raden welk patroon dit is? Een tipje van de sluier...het is een patroontje van La Maison Victor!


De drie broers van de tweeling kwamen nog niet vaak aan bod op mijn blog. Dit was de laatste keer. Hoog tijd voor wat broedermateriaal! Onze nummers 2 en 3 (in volgorde van komst natuurlijk ;-) verblijdde ik met deze herfstnaaisels. En waar kun je in de herfst beter zijn voor foto's dan in het bos?!


Waarschijnlijk hebben jullie het al geraden, de Mitch sweater was het patroontje van dienst. Zoon 2 kreeg er één met wolven. Op zijn lijf geschreven of in dit geval genaaid: stoer, wild en avontuurlijk. Mama viel als een blok voor de kleuren. Blauw & blond, ik zei het al eerder. En de combi met oker is de kers op de taart, wat mij betreft.




Ik had hem de stof nog niet laten zien, dus toen ik de trui liet passen, waren stralende ogen en een brede lach mijn beloning. Genieten!


De Mitch dus. Bij alle maten verleng ik de panden en mouwen iets, en dan is íe perfect. Ook zoon 3 was blij met zijn sweater, al had hij nog net iets liever toffe dieren gehad. Die zijn beloofd, maar toen ik vertelde dat ons voorgeslacht een heuse vliegtuigbouwer voorbracht, was hij snel verzoend met zijn vliegende Mitch :-)


Blauw(grijs)& blond, again. En heel verrassend, met oker ;-). Jullie snappen dit tweeluik dus wel hè!


Die dieren, die zijn nooit ver weg bij Plus 2 is 5! Niet alleen gewild als sweatervoer, maar ook in het echte leven trekken ze de aandacht. Zoon 2 is een fervent kikkervanger - met veel liefde hoor, wees gerust - en slaagde er halverwege de fotoshoot - beetje naar links, nee naar rechts - in om er één te ontdekken en te vangen. Weg aandacht! Maar mama klaagt niet, het is best leuk fotomateriaal ;-p



Ook dit keer ben ik weer in fijn online naaigezelschap. Benieuwd naar alle creaties!



Patroon: Mitch Sweater - La Maison Victor 5/2016
Stof wolven: Stoffenfeest (vorig jaar gekocht, niet meer voorradig)
Stof vliegtuigen: Pippi & Kokel (vorig jaar gekocht, nog voorradig)

1 oktober 2018

Charlie & de witte zwanen - STIK BELGIQUE 2018 #1

Waar ik lang, lang geleden een tipje van de sluier oplichtte, vindt vandaag de digitale onthulling plaats. Het podium voor dit spektakel was een heerlijke middag met 'ons eigen' in een mooi bos op een heerlijke herfstdag. Hoofdrolspeler de jongste zoon in de rol van vliegende indiaan ;-)


Als moeder van vier zonen met een zwak voor wat retro kunnen Zonen09 patronen natuurlijk niet ontbreken in de kleerkast. De Charlie is één van mijn favorietjes - want lekker anders. Ik maakte al eens eerder een Charlie die de blog niet haalde. Ik had daar ook wat problemen mee want mijn groothoofdige kind paste alleen met veel getrek en geduw door de halsopening. Met die ervaring in m'n achterhoofd maakte ik de kraag een centimeter of twee dieper, waardoor het nu perfect past!


Feitelijk maakte ik deze al een tijd geleden dus, maar een naaisels is pas af als er foto's van genomen zijn, toch? En die maakte ik pas afgelopen weekend. En ja, ik naaide afgelopen week ook nog met twee andere Belgische patronen - want daar gaat het in de Stik Belgique Blogtour tenslotte over - dus die verschijnen zeker ook nog op de blog!



Het retro gevoel van dit stofje, de Blue Swans van Bora Illustraties, vond ik het best tot zijn recht komen met de Charlie. Net als bij de Catherine Cardigan, gebruikte ik de achterkant van de stof als accent. Ik hou ervan ♥. En het stofje past prachtig bij z'n blonde haartjes en blauwe oogjes, nog een plus!


Geen bergen verzetten, maar bomen verzetten. If you try your best, you can always be better ;-)!


Reach for the stars...eh...leaves...


Altijd samen, nooit alleen.En een beetje twinnen was natuurlijk onvermijdelijk ;-p. Zolang de kinders en de mama ervan genieten, gaan we daar vrolijk mee door :-)

When in the forest, cuddle the trees. Of was het verstoppertje spelen?


Volgende week een versgenaaid én gefotografeerd Belgisch maaksel met oudere kids in de hoofdrol, want ja - die hebben we ook - al zou je dat hier op de blog soms vergeten. Kijk toch eens, daar komt hij al aangelopen...

Patroon: Charlie Zonen09
Stof: Blauwe Zwanen Bora Ilustraties (blauwe is uitverkocht, geel en roze is er nog wel)

Deze superleuke blogtour wordt georganiseerd door Flaflinko en de onderstaande blogs doen hier gezellig aan mee. Neem zeker een kijkje en laat je verrast en geïnspireerd worden. Ga ik ook doen!