30 april 2015

Bloglovin'

Een intern bericht wat extern weergegeven moet worden om Bloglovin' te volgen. Ik ben daar dus nu :-)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14005913/?claim=392tqzbmduj">Follow my blog with Bloglovin</a>

Rozen voor Roos

In onze straat is een klein meisje geboren, Roos. Op de één of andere manier wil ik altijd alle baby'tjes in mijn omgeving een kadootje geven :-) Het is altijd zo'n wonder, een heel nieuw leven! Toen ik de naam hoorde van het pasgeboren buurmeisje, maakte mijn brein een klik, naar een stofje wat ik al een tijd in de kast had liggen. Ik plande een slab - het is tenslotte 'maar' een buurmeisje - maar eindigde met een jurkje. De Litte Geranium Dress van Made by Rae. Het patroontje gebruikte ik voor het eerste jurkje wat ik voor mylittleprincess maakte.


Kadootje in stijl!


A dress to impress?


De achterkant, met kamsnaps. I-de-aal, want geen knoopsgaten maken...


Mooi hé, rozen!

29 april 2015

Oldie

Eéntje uit de oude doos. Zo'n half jaar geleden. Want met het meisje deden ook meisjeskleren hun intrede. Jippie, kon ik ook jurkjes gaan naaien! Met trots presenteer ik 'my first dress':


En dan - nog trotser - 'my first girl in her first mama-made dress':



Allertrotst (bestaat dat woord?), samen met haar tweelingbroertje:


Terug naar de jurk. Het is een gratis patroontje van Made by Rae, de Little Geranium Dress. Het is een heerlijk patroontje in de categorie 'kleine moeite, groot succes'. Zeker met dit prachtige liberty-stofje, volgens mij gekocht bij cozette.be.

Een groot succes, dit jurkje. Ik ben er erg blij mee. Dus, thanks Rae :)

28 april 2015

My little princess...

Graag stel ik jullie als eerste voor aan mijn kleine meid! Want na drie jongens voor een meisje naaien, dat maakt mijn naaihartje toch wel blij! 

Leuke rokjespatronen voor baby's vond ik lastig te vinden,  want het dametje hier is klein van stuk, en heeft nog een middeltje maat 68. Maar zie daar! Ik kwam uit bij de bubble skirt, een gratis patroontje van StraightGrain, die je zelf op maat kunt maken op basis van de maten van je kleine. Helemaal niet ingewikkeld, maar een superleuk rokje, dat het goed doet op een dreumes die net gaat stappen. Ik ben verliefd!


Kijk die rood-met-witte-stipjesvoering dan!


Ja, ja, ze staat!


De truc, een playmobilpoppetje :-)


Muziek maken, always a good idea!


My little princess <3

Gratis patroon: bubbleskirt van StraightGrain
Stof buitenkant rokje: petit pan van vermiljoenshop (lang geleden)
Stof voering rokje: stofstudioshop


Plus twee is vijf!

De eerste voorzichtige stapjes: ik doe ze virtueel, mijn jongste twee doen dit in 'real life'. Met vallen en opstaan, zo zal het mij ook vergaan. Maar steeds beter, hoop ik!

Drie kindjes rijk waren we in blijde verwachting van een volgend kindje. Dachten we... Het bleken er twee te zijn, wat een verrassing! Plus twee werd dus vijf! En vier plus één, want een 'meisje-jongen'-tweeling maakte dat we van vier zoons en en dochter mogen genieten...