6 mei 2017

The Cool Juliette

Zoals ik hier al zei, werd er een tweede Juliette gemaakt. Ik maakte de jurk, maar wilde ook de top proberen. En ik had een rok en kniekousen in de kast waar nog niets bij paste. Eén plus éen is twee, ik dook de stoffenvoorraad in en besloot de gok te wagen.

As here mentioned, a second Juliette was quickly made. I made the dress first, but wanted to try the top as well. And I had a skirt en kneesocks in wardrobe, with no matching top. I jumped into my fabricstash and decided to take the risk.


Er was een gele rok. Er waren kniekousen in geel en zwart. Missend: een zwarte top. De 'gok' in dit verhaal is de stofkeuze. Ik gebruikte een dunne tricot, en was erg nieuwsgierig of dat zou werken. De rest was makkelijk en snel. Gewoon een beetje korter dan de jurk, en zonder zakken, want dat zag ik nog niet goedkomen in dit stofje.

There was a yellow skirt. There where kneesocks in yellow and black. A black top was missing. The 'risk-part' in this story, was the choice of fabric. I used a thin knit. and was very curious if that would work. All the rest was easy. Just a little bit shorter than the dress, I omitted the pockets, which I thought wouldn't work for knit. It was done so quickly!



Ik voegde een vleugje kleur toe aan de top. Zwart is ook maar zwart. Ik ben erg blij met deze toevoeging! Op de foto lijkt het een beetje donkerder van kleur maar in het echt past het er goed bij. Meestal kan gekochte biaisband met een print me niet zo bekoren, maar deze vormt daar een positieve uitzondering op ;-)

I added a pop of yellow to the top. Black is just, you know, black. I like it. In this pic it seems a different color but in real life it matches really well! Most of the bought bias tape with a pattern is not my kind of thing, but this one could please me ;-)



Het splitje op de rug valt niet zo mooi in tricot. Ik heb het op geen enkele manier verstevigd, maar waarschijnlijk valt het met versteviging wel mooi. Zou naadband genoeg zijn, of zou ik wat anders moeten gebruiken? En de volgende keer zou ik de top toch een maatje kleiner maken. Hoewel het niet heel erg stoort, valt het wel wat wijd.

The split in the back is not so proper as when using a woven fabric. This knit is rather thin. I think a bit of interfacing would be helpful to prevent this. And next time I should size the top down in a smaller size. Though it doesn't bother me too much, the fit is a tad loose.



Zag je het? Dat ik niet aan afwerking deed bij deze top. Geïnspireerd door deze medetester. De kraag is geknipt, en dat is het dan. En ook de mouw- en zoomnaden werkte ik niet af. Zag je het? En sneller dan snel ;-)

Did you notice? That I didn't finish this top the proper way? Inspired by this co-tester. I cutted the ruffle and that was it. No neating at the sleeves- and bottomhem as well. Did you notice? And quicker than quick ;-)



Ik ben niet zo'n stoere meiden-moeder. Met vier zoons is huis is dat misschien ook te verwachten. Maar aan de andere kant kan ik veel stijlen waarderen . Gebrek aan stijl of eclectisch, dat is de vraag. Of niet, want het maakt me eigenlijk niet zoveel uit welk naampje eraan gegeven wordt ;-). Als ik het maar leuk vindt. En dat doe ik, inclusief de schoenen van haar tweelingbroer ♥

I'm not a cool girl mother. With four sons in da house should that not be a surprise. But at the other hand, I like a lot of styles. A lack of style of eclictic, that's the question. Or not, as I don't really mind what it is called, as long as I like it ;-p. And that is what I do with this cool outfit. Including her twinbrothers shoes ♥



Na gedane arbeid is het goed rusten. Op naar de eettafel voor nog een Juliette!

Rest is sweet after a good work. Let's sew another Juliette!

Pattern top: Juliette Dress + Top

4 mei 2017

Juliette - too cute to handle ;-)

Als je je bezig houdt met naaigerelateerde zaken op social media, dan kun je het nieuwe patroon van Sewpony in samenwerking met Kneesocksandgoldilocks niet over het hoofd gezien hebben. Op Instagram werden er bij beide dames al een tijdje interessante 'sneakpeeks' gepost, en de verfijnde uitstraling in combinatie met de aankondiging van een snel naaisel overtuigden me om in te schrijven voor het testen van het patroon, ook al was ik erg druk met een ander project. En eigenlijk verwachtte ik niet om uitgekozen te worden, gezien de vele enthousiaste aangekondigde inschrijvingen...;-)

When into sewing, you must have seen the new pattern of Sewpony in collaboration with Kneesocksandgoldilocks, which is released last week. On Instagram there was a lot of interesting 'sneakpeeking' going on, and the sophisticated look combined with the announcement of an 'quick-sew' conviced me to apply for testing, even though I was also busy with another project. And in fact, I didn't really expect to be choosen for testing, because there seemed to be so many potential testers...;-)


Maar - het leven is vol verrassingen - en ik kreeg een berichtje van Suz dat ik mocht testen. En ja, er waren een hoop gegadigden, dus ik had gelukt! Verlangend naar de zon hier in Holland koos ik een kleurrijk stofje wat me al een beetje een zomergevoel geeft. Ik ging aan de slag, en de beloften werden waargemaakt. Een makkelijk te naaien jurkje - ook voor beginners - zonder dat het er simpel uitziet!

But - life is full of surprises - and I got a message from Suz that I got through. And yes, there where a lot of people who wanted to test, so lucky me! Longing for sun here in Holland, I choose a colorful fabric gives me a summerfeeling already. I got to work, and it was soon clear that the promises were going to be fulfilled about this dress. An easy-sew - for not-experienced sewists too - but very versatile.


Inmiddels hebben jullie al een aantal foto's gezien van de testversie die ik maakte. Al verliefd geworden op de kraag? Het staat zo schattig! En ik zeg wel testversie, maar dit jurkje was op basis van de matentabel gelijk goed. En mooie aanvulling op de kleerkast ♥

In the meantime you have already seen a few pictures of the testversion I made. In love with the ruffle neckline yet? It is so cute! I mentioned testversion, but this dress was spot on according to the sizetable. A lovely addition to her wardrobe ♥



De Juliette Dress + Top bestaat - logischerwijs - uit een jurk en topversie, met als beeldbepalend detail de mooie ronde kraag. Ik maakte de jurk met korte mouwen, zakken en met een striklint achteraan. Andere opties zijn: zonder mouwen of met driekwartmouwen, een lusje met een knoopje als sluiting op de rug en een vals knopenpat vooraan. Voor mijn smalle 3-jarige, maakte ik maat 2 jaar verlengd naar 3 jaar, met een goed passend resultaat.

The Juliette dress + top is a classic A-line silhouette with a soft ruffle neckline.  A faux button placket can be added for extra detail at the front. The dress and top can be made sleeveless or with short or three quarter length sleeves.  In seam pockets can be added for those who can’t wear a dress/top without pockets! The dress and top close with either a button and loop incorporated into the neck binding, or with bias ties.  For my small 3y girl, I made size 2 and lengtened it to size 3.


Zoals je ziet is het testmodel er blij mee! Mijn meisje kan er heerlijk in bewegen, en is gek op de zakken. Aan schattigheid geen gebrek met dit jurkje!

As you can see, my testmodel is very happy with her dress. My little girl kan easily play in this dress and is very fond of the pockets. No lack of cuteness with this dress!


Het Juliette dress + top patroon is HIER te vinden. Een kortingscode voor 10% (twee weken vanaf lancering patroon geldig) kan je vinden in de sewpony patterns Facebook Groep! Ik maakte ook al een tweede, die ik binnenkort laat zien, en een derde is geknipt. Enthousiast dus. Terecht, wat jou betreft?

The Juliette dress + top pattern is HERE available. You can also receive a 10% discountcode (which is usable twee weeks after the release of the pattern) at the sewpony patterns Facebook Group! I made a second on, which I will show soon, and a third one is cut. Enthusiastic, right? Is that imaginable for you?

1 mei 2017

The battle of the blogs II - ronde 2

De eerste ronde krijgt een vervolg, ik mocht door naar ronde twee! Blij verrast was ik, en zo fijn om nog niet te hoeven stoppen met deze leuke uitdaging ;-). We mochten een stofje kiezen uit de prachtige collectie van Cotton + Steel, en kregen als thema: laat de stad/het dorp waar je vandaag komt of je binding mee hebt ZIEN in hetgene wat je maakt. Een inspirerende opdracht!


Hoewel ik nu in Schiedam woon, ben ik geboren en getogen in Vlaardingen, een stad dicht bij Rotterdam. Een mooie, oude stad met een rijke historie! Het is één van de oudst bekende bewoonde gebieden van Holland en staat bekend als dé haringstad van Nederland, met mooie havens en prachtige authentieke gebouwen die herinneren aan dit verleden.


Bij deze stad een stofje kiezen was niet heel moeilijk. Als je de collectie van Cotton + Steel bekijkt, is het denk ik geen vraag welk stofje ik koos. Hoe passend kan het zijn?! Vissen die in scholen zwemmen, dat zijn haringen als je het mij vraagt ;-p

Bij de vorige ronde zette ik de twee jongsten in de schijnwerpers, nu mogen de drie oudste schitteren. Laat mij je de oudste introduceren, het is gelijk zijn blogdebuut!


Een Theo maken stond al lang op mijn wishlist, en dit was daar de uitgelezen gelegenheid voor! Zoon keurde het stofje goed (oef...hij is van 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg', dus ik ben erg blij dat ik wat voor hem mocht maken en bloggen) en ik ging aan de slag. Tegelijk met het vissenthema wilde ik ook de kleuren van de vlag van Vlaardingen verwerken.




Ik mini-hackte de welbekende hoekjes van de Theo, en ging voor symmetrie hierin. Rood-Geel-Blauw-Vlaardingen, matchend bij het stadhuis van Vlaardingen. En o, wat ben ik blij met het resultaat! Een toppatroon, het blauw is onze blonde kinders op het lijf geschreven en die hoekjes... ♥♥♥


Een echte Vlaardingen (ja, daar geboren) eet haring. En daar was onze avontuurlijke tweede zoon wel voor te porren. En het smaakte ;-). Ik maakte voor hem een pet naar patroon en patroon en handleiding van JoChapeau. Zo'n leuk patroon! Mijn mannen dragen graag wat op hun hoofd, dus een volgende is al in bestelling!



Ik koos niet zomaar voor een pet. Duikend in het vissersverleden van de stad stuitte ik op een foto van een vissersjongen uit Vlaardingen van bijna honderd jaar geleden! Het idee voor een remake was geboren ;-)



Anno 1919 en Annu Nu :-) Daar is wel wat gelijkenis in te vinden, toch? Zelfde plaats en een gelijkende outfit. Voor de 'kiel' gebruikte ik het patroon van de Mulberry Tunic van Coffee + Thread. Ik zette het wat naar m'n eigen hand door de sluiting te veranderen en een kraagje eraan te zetten. En wederom de Vlaardingse driekleur, deze keer in de vorm van knopen.



En dan is zoon drie aan de beurt. Met het denken over Vlaardingen, kwam er ook een stukje familiegeschiedenis dichtbij. De opa van mijn vader was haringvisser. Helaas kwam hij tijdens de eerste wereldoorlog niet terug van zee, waardoor mijn opa al jong zijn vader en broer moest missen. Een ode aan mijn voorvaderen, dat is dit blogbericht ook wel een beetje.




Van de loggers die toendertijd voeren, ligt er nog één in de Vlaardingse haven, de VL92. De opa van mijn vader voer op de VL24, hier afgebeeld op de foto die zoonlief drie in zijn handen houdt. Bijzonder om zo'n boot, de foto van de boot van mijn overgrootvader, en mijn zoon in één plaatje te zien!

Met deze foto van zoon drie, gaan we ook naar de derde outfit. Voor deze zoon, die vooral cool moet zijn, maakte ik de Cyrielshort van La Maison Victor. Met een hoekje eraf ;-). En paspel, my middle name. Zijn trui pimpte ik met het logo van de gemeente Vlaardingen. Voor mij komt het nu een beetje over als een reclameshirtje, maar ik vermoed dat als je het niet kent, het gewoon een leeuw is. Voor mijn zoon in ieder geval wel. Cool, weet je wel...




Terug naar het heden, naar een haven in de 21ste eeuw. Ook te vinden in Vlaardingen. En cool, zei ik al cool?



Hopelijk genoten jullie van de rondreis door Vlaardingen toen en nu! En van de outfits :-). Zou ik door mogen naar de finale, wat denken jullie?


Neem hier een kijkje bij de andere deelnemers! Benieuwd wat zij voor moois in petto hebben!