1 oktober 2018

Charlie & de witte zwanen - STIK BELGIQUE 2018 #1

Waar ik lang, lang geleden een tipje van de sluier oplichtte, vindt vandaag de digitale onthulling plaats. Het podium voor dit spektakel was een heerlijke middag met 'ons eigen' in een mooi bos op een heerlijke herfstdag. Hoofdrolspeler de jongste zoon in de rol van vliegende indiaan ;-)


Als moeder van vier zonen met een zwak voor wat retro kunnen Zonen09 patronen natuurlijk niet ontbreken in de kleerkast. De Charlie is één van mijn favorietjes - want lekker anders. Ik maakte al eens eerder een Charlie die de blog niet haalde. Ik had daar ook wat problemen mee want mijn groothoofdige kind paste alleen met veel getrek en geduw door de halsopening. Met die ervaring in m'n achterhoofd maakte ik de kraag een centimeter of twee dieper, waardoor het nu perfect past!


Feitelijk maakte ik deze al een tijd geleden dus, maar een naaisels is pas af als er foto's van genomen zijn, toch? En die maakte ik pas afgelopen weekend. En ja, ik naaide afgelopen week ook nog met twee andere Belgische patronen - want daar gaat het in de Stik Belgique Blogtour tenslotte over - dus die verschijnen zeker ook nog op de blog!Het retro gevoel van dit stofje, de Blue Swans van Bora Illustraties, vond ik het best tot zijn recht komen met de Charlie. Net als bij de Catherine Cardigan, gebruikte ik de achterkant van de stof als accent. Ik hou ervan ♥. En het stofje past prachtig bij z'n blonde haartjes en blauwe oogjes, nog een plus!


Geen bergen verzetten, maar bomen verzetten. If you try your best, you can always be better ;-)!


Reach for the stars...eh...leaves...


Altijd samen, nooit alleen.En een beetje twinnen was natuurlijk onvermijdelijk ;-p. Zolang de kinders en de mama ervan genieten, gaan we daar vrolijk mee door :-)

When in the forest, cuddle the trees. Of was het verstoppertje spelen?


Volgende week een versgenaaid én gefotografeerd Belgisch maaksel met oudere kids in de hoofdrol, want ja - die hebben we ook - al zou je dat hier op de blog soms vergeten. Kijk toch eens, daar komt hij al aangelopen...

Patroon: Charlie Zonen09
Stof: Blauwe Zwanen Bora Ilustraties (blauwe is uitverkocht, geel en roze is er nog wel)

Deze superleuke blogtour wordt georganiseerd door Flaflinko en de onderstaande blogs doen hier gezellig aan mee. Neem zeker een kijkje en laat je verrast en geïnspireerd worden. Ga ik ook doen!

26 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto's. Kinderen kunnen nog zo ongedwongen en spontaan poseren hé... Schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Is heerlijk ja, en ze vinden het ook zo leuk! Genieten²!

   Verwijderen
 2. Uwe indiaan is zalig. EN wat een prachtige stoffen. Ik ben fan van jou retro-stijl. Idd, een creatie is pas tof als de kindjes en de naaisters er zelf bij van worden. I love it.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, echt hé, je zal maar indiaan zijn! Dank je; en complimentjes maken me ook weer blij, wat 'n feest 😉

   Verwijderen
 3. Heel mooie combinatie. Dat stofje is echt voorbestemd voor zo'n Charlie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele leuke Charlie, benieuwd naar volgende week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha,mooi gelukt dan, dat nieuwsgierig maken ;-). Bedankt!

   Verwijderen
 5. Zo Leuk, zalig stofje, toppatroontje en heerlijke speelse foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh het patroontje is zo zalig. Ik heb toen die polo gebruikt voor mijn prinsesje. Een ripmpelrok eronder aangenaaid en je hebt een kleed 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Charlie herkennen onmiddellijk! Een topcombinatie tussen patroon en stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als jongens mama helamml mee een met je keuze voor zonen 09! Plus inderdaad blond en blauw altijd een mooie combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo schoon! Uitstekende keuze om met deze stof voor een Charlie te gaan 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk deze stof, zeker in combinatie met de Charlie. Ik zag het als een meisjesstof, maar jouw combo maakt duidelijk dat het evengoed voor jongens gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hé! Omdat ik het leuk vind om de j/m-tweeling te matchen, kijk ik nog een beetje extra of stofjes ook voor jongens kunnen :-)

   Verwijderen
 11. Charlie, hij geraakte hier ook wat op de achtergrond. Fijn dat je die nog eens boven haalde, met een fantastisch resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen