8 december 2016

Hekkensluiter - Irene Blogtour

In het laatste uur van de laatste dag van de blogtour, deel ik mijn Irene met jullie. Ik was één van de gelukkigen die het gratis patroontje van jurk Irene van Bel'Etoile mocht testen, of moet ik zeggen dat dochterlief de gelukkige is ;-) Toen Isabel op instagram de eerste foto's liet zien van haar patroontje was ik gelijk overstag. Een vleugje retro, meer is daar niet voor nodig ;-)


Mijn kleine dametje viel met haar smalle borstwijdte nog een centimeter onder de maattabel, dus ik knipte het jurkje zonder naadwaarde en dat zit perfect! Ik gebruikte een wat dikker wolachtig stofje wat ik jaren geleden kocht op de markt, maar niet verder raakte dan de kelder. En dat is gelijk één van de redenen dat ik fan ben van dit patroontje: goed te gebruiken voor dikke stevige stoffen. Veel jurkjespatronen voor dikkere stoffen ken ik nog niet, dus een welkome aanvulling in mijn patroonbibliotheek!


Toen ik aan het nadenken was stofjes, knopen en mogelijkheden daarmee, buitelden ideeën in mijn hoofd over elkaar heen. Want wat een mogelijkheden zag en zie ik, naast de opties die het patroon al biedt*. Voor deze versie was mijn uitgangspunt de prachtige knopen die ik vond bij Mulder Naaimachines. Ik legde het voorpand een stuk van de stofvouw - wat niet helemaal vlekkeloos verliep dankzij mijn gebrek aan wiskundig inzicht, maar het lukte uiteindelijk - en creeërde zo een soort van knopenpad in het midden, die naar mijn idee - samen met de paspel die het blauw uit de stof mooi omhoog haalt - recht doen aan de knopen.


Ik ben blij. Blij met het gratis(!) patroon, blij met de pasvorm, blij met de mogelijkheden die het patroon biedt en blij met de mogelijkheid om te testen en mijn dochter van een prachtig jurkje te voorzien. Dank, Isabel! Wat moet het genieten zijn om al die mooie Irene's voorbij te zien komen...'

Tweelingbroer vond de jurk (en de knopen: glote knoop, mama ;-)) ook mooi, dus ik denk dat ik hem maar van een broek in dezelfde stof met dezelfde knopen ga voorzien. O, en een paspeltje...


Ik zette mijzelf expres al op de laatste dag van de blogtour vanwege een drukke week, en het was nog haasten geblazen. Maar haasten met liefde!


* Doe een rondje langs onderstaande medetesters. Je vindt er alle opties van het patroon terug in de mooiste combinaties: Made by Mazella - Flaflinko - Woohoo by Davina - Inspinration

17 opmerkingen:

 1. Effe een vluggertje: last but definitely not least😉😁😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer mooie versie, super stofje hè! Ik ben nu ook wel benieuwd gemaakt naar die broek van de broer 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél mooie versie, de combinatie van de stof met paspel en knopen is helemaal perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Zo leuk hé, dat bij elkaar zoeken!

   Verwijderen
  2. Dank je wel! Zo leuk hé, dat bij elkaar zoeken!

   Verwijderen
 4. Love the colours, the piping and the oversized buttons <3 I just realised I have been watching your kids grow for about a year now! Wow!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A year already! Time flies! I really enjoy your presence in sewingblogland and at my blogplace 😘

   Verwijderen
  2. A year already! Time flies! I really enjoy your presence in sewingblogland and at my blogplace 😘

   Verwijderen
 5. Oh, prachtig! En dat heb je zo mooi gedaan, dat knopenpad in het midden met die pastel er dan ook nog bij, echt tof gevonden!!

  BeantwoordenVerwijderen