15 oktober 2018

Isa-sweaterdress-weather op komst (#ooit?) - STIK BELGIQUE 2018 #3


Nee maar, #3 van de STIK BELGIQUE 2018 alweer! Vorig jaar kwam ik niet verder dan #1, dus deze vooruitgang van 300% is wel een eervolle vermelding waard. Doen jullie ook mee? Het plan hier is om tot #5 te komen, dus als je halverwege dit bericht bent, ben je op de helft ;-)


Het zijn wel vreemde tijden, hier in de lage landen. Levend in oktober - seizoen herfst brachten we onze afgelopen zaterdag door aan zee, zelfs IN zee. Zon, zee, strand en nog net niet verbrand. Hoe dan? Hoewel het naaien van sweaterjurkjes als volstrekt legitiem aangemerkt kan worden gezien de tijd van het jaar, levert het uitbundige zonnetje heden ten dage wel wat verwarring op: ik moest me inhouden om niet nog een zomerjurkje te maken. Maar deze verwarring mocht de pret niet drukken: zowel van het strandbezoek als het sweaterjurkje werd met volle teugen genoten!


Vanuit mijn kast staarden al een tijdje twee stofjes mij aan. Zo van die stofjes voor de tweeling in de categorie #gelijkendmaarnietgelijk. Bedenkend welke Belgische patroonontwerpster ik deze week in het zonnetje zou zetten, stuitte ik op de #isadress van Bel'Etoile die nooit verder dan de printer kwam. Goede motivatie is dat altijd, nog niet gebruikte patroontjes gebruiken. Én een mooie manier om het verdergaande proces van staar te stoppen bij deze bewuste stoffen ;-)Even was ik in de verleiding om de makkelijkste versie van de Isajurk te maken, vooral omdestijdswille, maar ik wilde de kans niet laten schieten om mijn eerste colorblock-V het levenslicht te laten zien. En tot mijn verbazing en blijdschap lukte die vrij goed voor zo'n eerste keer! Top uitgelegd, Isabel :-)


Qua maat ging ik op basis van de matentabel voor de 4 jaar voor het meisje des huizes. Iets ruim nog, maar zo komen we goed de winter door. En mocht het ooit nog eens koud worden, dan kan er ook nog lekker een shirtje onder <3


O ja, de andere helfst van de twinning houdt u van mij tegoed! Vermaak tot die tijd is te vinden op de volgende blogs die ook een duit in het Stik Belgique-zakje doen. Van ♥-te aanbevolen!

Flaflinko - Khadetjes - Naaisdrovje - Nathalie's Naaisels - The Needle Of Choice - Woohoo by Davina - WilwarinCouture - Larth - Jongens toch - Skwadraatlive - Adivastyle - Just Delphine - Noxeema - Miss Pixie - Gezien bij Justine - Plus 2 is 5! - Mimaloki - OOYAmade - Lilliepawillie - Sewing à la carte - Blogliesje


Patroon: Isa van Bel'Etoile:
Stof: uit mijn voorraad :-), going strong #destashing

23 opmerkingen:

 1. Ik word daar spontaan vrolijk van, van deze mooie sweaterjurk!
  Benieuwd naar de tweelingcompagnon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn hé, spontaan vrolijk worden :-).Ik heb dat ook vaak als ik m'n kids in Mama-Made zie rondlopen. Heerlijk!

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke uitvoering! Zo vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé, fijn tegenwicht voor sombere herfstdagen die ongetwijfeld zullen volgen :-)

   Verwijderen
 3. Super leuke jurk in vrolijke kleuren. Die sokken zijn super schattig. Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe tof is dat!! Ik ben complete zot van die kleurencombinatie! Ik wil die ook!!!! echt heel geslaagd! ze ziet er o zo schattig uit ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dank! Kleuren hebben mijn hart, net als dat schatje 🖤

   Verwijderen
 5. Oooh nu ben ik supernieuwsgierig naar de twinningversie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuke kleuren en goed dat je toch voor de colourblock ging! En ik kijk uit naar nummer 2 :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd weer verrassend hoeveel voldoening er in een extra effort gaat zitten, merk ik. Met nummertje 2 er me dus ook niet te makkelijk vanaf maken ;-) een

   Verwijderen
 7. Die rode colorblock maakt de stof mooier dan ie al is! Good job 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!
  De kleurencombinatie in de jurk en de kleuren bij jouw dochter: het klopt gewoon perfect.

  BeantwoordenVerwijderen