29 januari 2016

Oergeweld - PI&MI #1 - dinotaarten

Met vier jongens in huis is 'enig' oergeweld hier gewoon. Twee jongensverjaardagen in de maand januari, maakten dat lekkernijen in prehistorische vormen gegoten werden.

Meet this prince of ancient times ;-)


Een marsepeintaart is hier traditie sinds de oudste één werd. Verzoek van de jarige broeders dit jaar was een dinosaurustaart. Tijd is hier altijd een uitdaging, dus struinde ik pinterest af en vond deze pin, die in mijn planning in te passen was! Voor een vijfjarige hoeft het nog niet zo ruig - ik hou hem liever nog klein, al haalt zijn groeitempo mijn idealen in - dus deze babydino kon mij wel bekoren. En zoonlief gelukkig ook!


Ik paste hem iets aan door een hanekamstaart en een kroon toe te voegen. Toch iets stoerder!


Voor de taart van de negenjarige bekeek ik veel plaatjes via Google Afbeeldingen en fabriekte zelf tenslotte wat in elkaar.


Stoerdere kleuren, en knotsstaart en een grove afwerkingen maakten mijn samenraapsel grotezoonproef. Vooral de tanden en hoornen oogstten pretlichtjes in de jongensogen die mijn taart in het vizier kregen.Dit waren 'DE' verjaardagstaarten. Daarnaast maakte we bokkenpootjestaart, monchoutaart en appeltaart. Er werd gesmuld!

Ik deed ook nog een vulkaanexperimentje, maar dat is voor een volgende keer!

2 opmerkingen: