29 maart 2017

The battle of the blogs II - flowers for the (t)win

Eerst en vooral...WAUW, WAUW en nog eens WAUW! Als je wilt weten hoe dat eruit ziet: met open mond in een drukke winkelstraat op m'n telefoonscherm turen en hardop YES roepen :-). Echt, zoooooo tof! Wel gehoopt, maar echt niet verwacht! Dit mailde ik naar Deborah, het gezicht achter Cas & Nina
Want winnen, dát is het als je je op het nippertje inschrijft voor een oproep om je kandidaat te stellen als deelnemer aan de tweede editie van de 'Battle of the Blogs' van Cas & Nina, en uitgekozen wordt om mee te doen.De 'Battle of the Blogs' bestaat uit drie rondes waarin er in elke ronde een uitdaging op naaivlak plaatsvindt. Het principe is simpel: er wordt begonnen met tien deelnemers, er eindigt er één. Voor de eerste uitdaging mochten we kiezen een aantal stofjes en deze becijferen met 1,2,3 in volgorde van voorkeur. Vervolgens kregen we één van onze keuzes thuisgestuurd met de opdracht: freestyle, maak er iets mee. Ga ervoor!
Ik kreeg een heerlijk retro stofje toegestuurd, die ik als keuze 2 had aangemerkt met de jongste twee kids op mijn netvlies. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik me verkeken had op het formaat van de print afgezet tegen het formaat van de tweeling ;-); Grote print, kleine mensjes; een extra dimensie aan deze uitdaging. Flowers for the (t)win! Freestylen, hoe doe je dat? Mogelijkheden te over en ideeën genoeg, maar zie dat maar eens te stroomlijnen! Voor mezelf trechterde ik alle opties die voorbij kwamen, door een natuurlijke selectie aan de hand van criteria die ik mezelf had opgelegd. Ik wilde graag de stof en print en het gevoel dat deze oproepen tot zijn recht laten komen. Het stofje roept voor mij 'retro' en dat wilde ik laten terugkomen, zij het in een modern jasje. Daarnaast hoop ik in beide outfits iets naar voren te laten komen wat nog niet op deze manier gezien was in naaiend blogland. En daar hoort patroonhacken helemaal bij!De print tot zijn recht laten komen, hoe deed ik dat? Wel, proefondervindelijk stelde ik vast dat je alle naden behalve de noodzakelijke dient te vermijden. Lees: poging 1 mislukte. Maar laat nou uit deze #fail de geboorte zijn van het idee van een jurkje uit één stuk, zodat de print de waardering krijgt die het verdient. Enter de A-lijn jurk. Maar een A-lijnjurk is maar een A-lijnjurk, en was in mijn beleving niet echt battlewaardig. Ik scrolde nog eens door mijn pinterest en vond een plaatje terug wat dé klik gaf. Mijn #fail startte met de Liv-jurk van Mix it & Make it (fail lag dus niet aan dit patroon :-)), en met wat kleine aanpassingen beviel de pasvorm van het bovenlijf mij prima. Ik verlengde het bovenlijf iets uitlopend tot een A-lijnjurk, zo simpel was het #hack. Aan de hand van het bovenlijfje tekende ik - gewapend met een glas en een lineaal - de kraagjes. Ik was even bang dat het te dik - in de zin van niet-verwerkbaar zou worden, twee kraagjes op elkaar - maar gelukkig viel dat mee #hack.
Daarnaast wilde ik iets met de mouwen doen. Ik wilde geen lange mouw omdat de lente in aantocht is, maar een echt korte mouw vond ik weer iets te zomers, zeker in combinatie met de outfit van broerlief. Het manchet van de mouw van de Frederiquedress van CompagnieM inspireerde me voor mijn manchet. Daarover mijmerend bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om te matchen met de kraag, dus een dubbele manchet werd de deal. Ik ben verliefd!


Een jurkje naaien in tricot kan nog wel eens leiden tot nachtjaponachtige taferelen. Dat wilde ik liever niet. Wat vinden jullie ervan: missie geslaagd? 
Voor broerlief met bloemen werken, vraagt wat subtiliteit. Hoewel ik van bloemen hou - ook bij jongens - is het altijd een zaak van doseren. En combineren, dat ook. 
Het sommetje retro en jongens geeft hier geen andere uitkomst dan Zonen09. Een aansluitend shirt - dus Billie - was dan ook de eerste en blijvende optie voor een shirt. De eerste keer dat ik een Billie maakte, en zeker niet de laatste. Met v-hals, zakje met onafgewerkte naden en een knoop uit de knopenpot van oma. De basis stond. En werd gelijk ook uitgebreid. Met een Jacob. Stofje van de markt uit de kelder. Match!
Op de één of andere manier riep het bloemenstofje een gevoel uit mijn kinderjaren op, waar ook gecolorblockte trainingsjacken bij hoorden. Het shirtje alleen leek me wat te koud voor nu, dus dat kwam goed uit ;-). Het was toegestaan om ook met andere stoffen te werken, dus shopte ik wat uni-tricots bij elkaar, haalde witte paspel uit mijn voorraad, vulde de Cicero van Solifantjes het ontbrekende puzzelstukje (patroon) aan, en mijn gevoel werd omgezet in tastbaarheid.
De zijnaad van de Cicero ligt oorspronkelijk wat naar voren, maar ik plaatste deze weer vrolijk naar de 'echte' zijkant. Ik knipte wat patroondelen in stukken om het colorblockeffect mogelijk te maken #hack, en paspelde #hack er lustig op los. Er werd genaaid en getornd tot de lijntjes mooi op elkaar aansloten, en toen was het feest compleet!


Onze kindjes - in zelfgemaakte kleertjes - een beetje hetzelfde maar toch heel anders - twinnen maar niet over de top: deze blogbattle is nu al een succes!Voor jullie zit er ook nog een leuke verrassing aan vast! Want met de code BATTLE op deze site, krijgen jullie 10% korting op de stofjes van Monaluna en Znok. Dat zijn de stofjes die in deze ronde van de blogbattle gebruikt zijn. Sla je slag ;-)


Naast mij zijn er dus 9 anderen die heel hard bezig zijn geweest om de mooiste creaties aan jullie voor te stellen. Je kunt ze op de blog van Cas & Nina vinden. Daar kun je ook gelijk aangeven wie er wat jou betreft door zou mogen naar de volgende ronde. De st En dat wordt ook een hele leuke uitdaging, kan ik alvast verklappen. Hopelijk zie je me dan weer terug!


Pssst...ben je hier voor het eerst? Weest welkom om te volgen!
38 opmerkingen:

 1. Wat een schattig setje met een fijne retro touch, heel leuk zo met die dubbele boorden en kraag en ook ik kleedde een zoon in deze stof, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik vind het moest het even op m'n zoon zien, maar ben er helemaal blij mee :-)

   Verwijderen
 2. Wat een guitige snoetjes! Heel knap gedaan en ook leuke setting. Toppie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Evi! Het zal vast weer herinneringen oproepen 😉

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Wat een superstofje toch he 😉
  Ik kreeg het stofje niet verkocht voor de zoon, wat jij maakte zie ik hem ook nog dragen, alleen de papa niet denk ik! Uberschattig oook die mouwtjes en kraag van het jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ja, ik zie hem er wel mee lopen 😉. Klein beginnen en dan langzaam uitbouwen, hihi. Heerlijk stofje inderdaad,qua kleuren en print, maar ook om te verwerken.

   Verwijderen
 4. Wow! Super mooi ... dat kraagjes en die mouwkes. En dan die twinning ... zwaar fan van jouw creaties

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ook helemaal verliefd op de kraagjes en mouwtjes 😍. Enne...wat een compliment, die steek in mijn zak 😊

   Verwijderen
 5. Toch te schattig! En jou zoon, he rocks the flowers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, merci!Dat klinkt lief en stoer tegelijk, die houden we erin 👊

   Verwijderen
 6. Die details van het kleedje: prachtig! Super mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo schatig! Mooi gemaakt! Veel success!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi plaatje, broer en zus zo looi op elkaar afgestemd! Ik vind het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Ik ook, hihi. Maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld 😉

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 9. oooooh die mouwen daar ben ik dus helemaal verliefd op! (de rest ook maar die vielen mij gewoon direct op)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ja, dit is helemaal wauw! Ze passen zo mooi bij elkaar! Superleuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh my goodness, they are so incredibly cute <3 Love the way they are twinning in this post ;) See what I did there :P The fabrics and prints are matched so well! Love love love all around :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, thank you sooooo much!Good to hear I'm not the only one in love 😉

   Verwijderen
 12. Ooh, ik ben helemaal mee, met het bloemenstofje (zeker voor jongens), de retro touch en het twinnen! Die 'trainingvest' is ook echt geweldig leuk gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg goeg gelukt, niks japon gevoel bij de jurk. En de zoon staat geweldig met zijn retro-outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé, het was wel wat uit mijn comfortzone, die bloemen voor zoonlief, maar helemaal happy met het resultaat

   Verwijderen
 14. Wat ongelooflijk mooi! En leuk! Zeker geen nachtjapon! Alles behalve! En de outfit van de zoon, absoluut een jongensoutfit zo! Heel geweldig zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zoooo schoon zeg, wat een geweldige outfit, en wow, wat een werkje ook! Allemaal hacks, jongen en meisje, en zoveel stuks! Ik vind het ook helemaal retro feel, en dat is echt wel knap, dat je dat gevoel zo hebt weten op te halen met je creaties!! Heel veel succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie, nu afwachten. Spannend!

   Verwijderen
 16. Oh gorgeous! I saw Miranda's dress in this fabric - it is soooo pretty!! <3

  BeantwoordenVerwijderen