14 augustus 2016

Celebrate the Tulip! - kcw #2

Vier wat er te vieren valt! Het thema van de #kidsclothesweek is - nog steeds, hoe verrassend ;-) - Celebration. En op dit plekje van de wereld vier ik de lancering en het maken van de Tulip, het tulpje waar mijn geboorteland bekend om staat en waarvan de vorm in een kinderjurkje gegoten werd door een Belgisch naaiwonderduo withlovebyeva en kaatjenaaisels. Zo, zeg dat maar eens zonder tussendoor naar lucht te happen ;-)

Dochterlief zei toen ze het jurkje zag: mama, kijk is, eendjes! Ach, eendjes of zwanen: what's in a name, moet ze gedacht hebben. Dus toen ik voorstelde om naar de eendjes te gaan, werd dat doortrapte fotoshootplannetje met enthousiasme onthaald.  En kijk, daar zijn ze, de eendjes!


Het met veel compassie en nodige drama aangeboden grassprietje werd helaas maar met matige respons begroet door de eendenkolonie...


Het aantal jurkjes wat tot nu toe onder mijn machine vandaan rolde, zal de twee handen niet overschrijden, dus de #tulipdressandtop was een goede oefening van een jurkje met wat meer toeters en bellen dan ik tot nu toe gewend was. Maar wat een leuke uitdaging was het! Gelukkig was de werkbeschrijving goed te volgen, en naaide het best vlot in elkaar.


Bij de lancering sprong voor mij de top met de twee verschillende gekleurde achterkanten er gelijk bovenuit, en tijdens het naaiproces was de jurk van Emma & Mona een prachtige bevestiging. Net als bij mevrouw Khadetjes vielen puzzelstukjes op z'n plaats, bij mij door het colorblockingidee. In mijn zoektocht stuitte ik op een met liefde bewaard stofje en twee unikleuren die ik - ik weet niet meer met welk idee - daarbij had gekocht. Ik zette de colorblocking door aan de voorkant - twijfelde nog even of dat niet too much was - maar aangezien ik een beetje 'bold' welk kan waarderen, ben ik erg blij met het resultaat.


Het meisje keerde me de rug toe en liep weg. Maar met zo'n achterkant is dat helemaal niet zo erg, toch ;-)? Ik kan genieten van het rugpand met blauw, wit en groen in strakke lijnen aan de bovenkant en frivole herhaling van kleuren in het onderste gedeelte van de jurk.


Van mijn naaibucketlijst kan ik weer wat puntjes schrappen. Een blinde rits: nog nooit gedaan. Zien jullie hem? Ik had geen blinderitsvoetjes, maar de tutorial van Rose heeft me met een gewone ritsvoet er prima doorheen geloosd. Check!
Daarnaast vind ik halve zwanen erg zielig, dus legde ik mezelf een poging tot doorlopende prints op. Een extraatje zeg maar. Man, man, daar heb ik m'n hoofd wel even over gebroken. En of het zonder de hulp van manlief gelukt was weet ik niet. Maar toen ik het er 's avonds mijn hoofd nog brak over deze kwestie en dat met hem deelde, zei hij: zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Fijn, dan voel je je gelijk een stuk beter :-s. Maar na wat uitleg aan de hand van wiskundige inzichten die ik met wat extra begeleiding best kan handlen, viel het kwartje. Iets met doorlopende print afmeten, je patroondeel op de helft van het aantal centimeters van de totale lengte van de doorlopende print van de stofvouw af te leggen. Het zal het ei van columbus niet zijn, maar ik kon het zo snel ff niet vinden. Wil je meer uitleg, roep dan maar. Want kijk is even hierboven. Zien jullie een naad? Doorlopende print: check!

De zijkanten wilde ik graag qua lijnenspel ook doorlopen. Qua zwanen lukt die niet, omdat de panden schuin aflopen. Dit was iets minder ingewikkeld dan de achternaad, dus na wat vergelijk van het voor- en achterpand op elkaar leggen is dat volgens mij ook iets wat ik van m'n ooit-to-dolijstje kan schrappen! Let's celebrate!


En daar is onze hekkesluiter!  En wat neemt ze mee?


Een bloemetje voor de twee dames die haar prachtige jurk mogelijk maakten! Tulpen zijn deze tijd van het jaar niet zo gemakkelijk meer te krijgen - in ieder geval niet in buurtuinen en het park ;-) - dus het werd een hortensia. Dank dames, voor dit mooie patroon wat garant staat voor uren stoffenkastneusplezier omdat de combinatiekeuze reuze is! De tulpen in bloemvorm mogen dan alleen hoogtijdagen in de lente voeren, jullie Tulp doet daar nog een schepje bovenop en is jaarrond beschikbaar en uitvoerbaar. Next please!


4 opmerkingen:

 1. Helemaal niet té, het groen-blauw-wit maakt het juist heel fris! Ik kocht dezelfde katoentjes bij mijn zomerzwanen; ik weet dus wat mij te doen staat ;-) Je blogpost is prachtig geschreven, dankjewel voor je lieve woorden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er naar uit! Dankjewel en uit de grond van mijn hart 😀

   Verwijderen
 2. Thanks! En leuk! Ik volgde je al, dus dat gaat helemaal goed komen 😉

  BeantwoordenVerwijderen