17 juni 2020

Bloemenmeisje - De Mary van Fibre Mood


Elke keer is het weer een feestje! Het lukt me niet altijd om mee te doen, maar het naaien van een model uit de Fibre Mood die op komst is, blijft een kadootje aan mezelf :-). Nieuwe technieken leren, met andere materialen werken, buiten je comfortzone naaien, een wat groter projectje aanpakken - het verruimt je blik weer eens...


Dochterlief is inmiddels zes, tijd om haar een stem te geven in de keuze voor model en stof. Voor deze keer dan toch :-p, moeders wil ook graag nog wat te beslissen hebben. Maar eerlijk is eerlijk - haar keus was een keus naar mijn ♥.


Ze bestelde de Mary, het blousje met 'vleugeltjes'. Ja, dat heb je vaker gelezen ;-). Met vier broers te trotseren, zijn de girly details niet bepaald overgedoseerd in ons huishouden, dus wat vleugels voor ons (b)engeltje zijn zeker niet te veel gevraagd. Leuk detail is dat haar tweede naam Maria is, dus dit patroontje is voor haar 'gemaakt'!


Details maken een patroon uniek, en bij Fibre Mood zijn ze altijd erg goed met details. Bij de Mary viel de vierkante halslijn mij als eerste op, zo leuk anders! Dat ik niet eerder op deze manier een dergelijke halslijn maakte levert ook pluspunten op ;-). Onder de 'strakke' geometrische halslijn, komen lieve rimpeltjes tevoorschijn, dat vind ik een mooi contrast. Het knopenpat verbindt de vierkante halslijn en de rimpeltjes mooi met elkaar. De 'vleugeltjes' geven het idee van een mouwtje, wat bij het onvoorspelbare Hollandse weer net wat fijner is dan een mouwloos exemplaar. Het geheel levert een luchtig, schattig blousje op wat voor heel veel gelegenheden te dragen is!


De stofkeus was haar keus, maar was gekaderd door de selectie van mama #eerlijkiseerlijk. Al lang bewonderde ik de Liberty stoffen, maar in het kader van zo duurzaam mogelijk proberen m'n hobby uit te voeren, dacht ik dat deze niet binnen mijn zelfgekozen bereik lagen. Nog maar kort geleden kwam ik er achter dat ze wel degelijk duurzaam produceren en zelfs stoffen hebben met een GOTS-label, de hoogst mogelijke certificering voor eerlijke, duurzame stofproductie, yihaa! Daarnaast was de Liberty stof slecht te vinden in NL, dus toen Ansje Handmade deze in haar assortiment opnam vlak voordat ik dit blousje ging naaien, haastte ik mij naar de webshop om samen met m'n meisje een metertje van de Liberty-collectie buit te maken. Onze gezamenlijke eerste keus was al uitverkocht (blijkbaar populair bij meer mensen, maar ik hoorde dat deze binnenkort weer leverbaar is #hoera), maar de tweede keus was minstens zo mooi. And, after all, you can't go wrong with Liberty anyway...


Perfect bijpassende knopen vond ik ook bij Ansje Handmade, de matte oker knoopjes van Atelier Brunette vormden een perfect match. Meer valt daar niet over te zeggen, perfect is perfect ;-)


Wij zijn allebei zó blij met dit blousje, dat ik de aankoop van bijpassende bloemen gerechtvaardigd vond, en heej #supportyourlocals, de bloemenindustrie heeft het ook niet makkelijk. Als fotoprop deed het ook goed dienst, zoals je op de foto's kunt zien, als moest ik af en toe moest de bloemen het vege lijf redden [punt van aandacht nog, opvoedkundige aandacht voor de omgang met bloemen van mijn kroost]. En als klein groot gelukje bleek de border die als achtergrond dienst deed in hetzelfde kleurenpalet te bloeien. Mend to be, zeg ik dan maar!


Ik laat jullie gaan, maar niet zonder nog een overdosis foto's ;-). Het was heerlijk - het kiezen, het naaien, het foto's maken, het bloggen - bedankt team Fibre Mood!

Patroon: Mary Blous Fibre Mood nummer 10
Stof: Liberty London Ricardo van Ansje Handmade
Knoopjes: Mat oker 15 mm Atelier Brunette van Ansje Handmade

3 opmerkingen: