23 maart 2020

Naaien uit voorraad: de skirt alert van bel'etoile

Piep! Dat is lang geleden!


In deze bijzondere tijd waarin we afstand moeten houden van alle mensen buiten de kring van ons gezin vallen er best wat gaten in het toch wel drukke tijdschema wat een groot gezin met zich meebrengt. Die gaten vullen zich snel op met vier verschillende thuisonderwijsinvullingen ;-), maar na drukke ochtenden en middagen vind ik het heerlijk om 's avonds achter de naaimachine te duiken. Slow en simpel, zodat het omschakelen niet te veel moeite kost. Ik heb ook wat grotere projecten op de planning, maar het helpt me altijd om makkelijk te beginnen. Herkenbaar?


Er was eens een trui in de uitverkoop in bij de HEMA. Het lukt me helaas niet om alles zelf te naaien voor de kids en hebben we ook niet het budget om hele dure duurzame merkje te kopen, dus ik ben blij dat er ook bij de 'gewone' kledingwinkels steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook bij de HEMA is dat het geval, waardoor ik er met een geruster hart koop. Terug naar de trui. Deze. 


Leuk hé! We hebben geen camper, maar houden van kamperen en een beetje vrij leven, dus de trui sprak me wel aan. Ik kocht 'm in tweevoud, één voor de jongenshelft en één voor de meisjeshelft van de tweeling. Voor dochterlief had ik geen bijpassende kleding. Dan zijn er twee opties: ik koop iets of ik naai iets, want kleding die je niet aandoet omdat er niets bij staat is ook niet echt duurzaam ;-). Naar de winkel gaan als het niet noodzakelijk is doe ik nu niet, dus blijft naaien over. Ik dook in m'n enorme (ja echt, ik ga een serieuze poging doen deze kleiner te maken) voorraad stof en vond een match. Ik denk dat het een stofje is wat nog bij m'n moeder vandaan komt.


Het was niet zoveel stof dus ik had niet zoveel keuze. Een rokje vind ik altijd leuk bij zo'n oversized sweater, dus ik ging voor het gratis patroontje van Bel'etoile, de skirt alert. Zelfs daarvoor had ik nog een beetje stof te weinig, dus het rokje is wat minder breed als wat het patroon voorschrijft, maar dat doet niets af aan de geslaagdheid van dit rokje.


Veel meer woorden ga ik er niet aan vuil maken, de beelden spreken voor zich. Zero kosten, een krimping van de voorraad en een leuk rokje erbij. Win-win! Doe je mee met #naaienuitvoorraad?


6 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik ben ook bezig aan naaien uit voorraad, al zal het even wachten worden en foto's en blogbericht vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Volgens mij zag ik toch wat foto's voorbij komen 😉🙌

   Verwijderen
 2. Prachtig rokje! Die kleur is fantastisch. Volgens mij hebben wij nu toch het perfecte excuus gevonden voor ons jarenlang stof hamsteren, niet 😇

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he dat je nu gewoon ook echt tijd kan maken om te naaien! Ik naaide ook een pyjama voor de dochter, met een stofje uit voorraad, zal straks mijn blogje nog es vanonder het stof halen ;)
  Mooi rokje trouwens, past perfect bij de chille sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, doe dat! Heerlijk ja, pyjama's staan bij mij ook nog op de planning 🙋🏼

   Verwijderen