10 augustus 2016

Celebrating knots - kcw #1

Soms komen dingen samen. De 'kidsclothesweek': een week waarin je elke dag een uur voor je kinderen naait, no matter what. En een nieuw patroontje zien verschijnen dat je moet naaien, no matter what. Combineer deze twee en je krijgt dit:


Volgens mij is een introductie niet meer nodig, maar voor de goede orde stel ik jullie graag voor aan Riet, het creatieve brein achter Mind the Whale. Zij is het die afgelopen week haar nieuwste patroon 'Just knot it' lanceerde; het jurkje waarbij beelden genoeg zeggen. Kijk vooral even naar het blogbericht van de lancering van het patroon: snoepjes voor je ogen!


Dus kocht ik het patroon, twijfelde eindeloos over stofcombinaties, koos, nam de maten van mijn dochter op, kwam erachter dat ze te klein was voor de kleinste maat van het patroon, besloot toch te naaien, zocht vanwege de vermoedelijke groeiruimte een andere stoffencombi op en knipte de stof.


Het in elkaar zetten ging vlot. Ik naaide nog niet heel veel jurkjes, maar zonder rits en knoopjes is een goede beginnersjurk volgens mij! Ik skipte de optie met plooitjes op het voorpand om het mezelf niet te moeilijk te maken. De paspel was in deze versie onmisbaar wat mij betreft, en daar had ik wel iets ervaring mee, dus dat durfde ik wel aan ;-).


En opeens zag ik knoopjes op het voorpand, in gedachten dan. Ik zocht, vond en overwon. Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik vind het een fijne toevoeging voor deze jurk.


Zoals je kan zien, is de jurk wat wijd. Dit klopt op basis van de matentabel. Kleine dochter van 2,5 heeft een borstomtrek van 51; het patroon gaat uit van 53,5. Ik kon het niet laten om de jurk toch te maken en calculeerde een wachttijd voor 'passend worden' daarbij in.


Terug naar de #kidsclothesweek. Met deze poging is mijn eerste kledingstuk een feit. Het thema van de week is Celebration. Nou, de lancering van dit mooie patroon lijkt me een feestje waard! Tegelijkertijd is dit ook een minicelebration voor Huize Plus2is5 in het thema 'knot', of twee knotjes eigenlijk. Want dochterlief had voor het eerst knotjes in haar haar. Alledrie de knotjes hebben nog wat groeiruimte in zich. We kijken uit naar het moment de de jurk goed past! Hopelijk zijn de knotjes dan ook nog wat gegroeid ;-)

By the way: de ontwerpster heeft een hele toffe wedstrijd. Check this!

9 opmerkingen:

 1. Super mooi, ik zou ook niet wachten. Nu heeft ze er trouwens langer plezier van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Heel leuk de combi uni met print! Daar gaat ze volgende zomer in kunnen stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! En beter te groot dan te klein, hè :-) Die knoopjes vooraan maken het echt af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik vond het bij dit exemplaar ook echt een leuke toevoeging :-)

   Verwijderen
  2. Thanks! Ik vond het bij dit exemplaar echt passen als toevoeging inderdaad :-)

   Verwijderen