10 september 2018

Let's sti(c)k together - een zak van papier

Bloguitdagingen, heerlijk vind ik die! Uit je comfortzone getrokken worden, dingen maken die je zonder dat zetje in de rug nooit zou maken, beperkingen opgelegd krijgen. Vaak naai ik dan juist de dingen waar ik het meest plezier van heb. Zo ook deze keer :-)


Al heel lang zit er een 'paperbagskirt' in mijn hoofd, en ze bleef in mijn hoofd haar plekje maar innemen. Als ze niet zat, dan lag ze stof te vergaren. Maar zoals dat gaat als iets in je hoofd zit en er niet uitkomt, leidt dat tot niets. Daar is meer voor nodig. Een thema van Let's Sti(c)k Together bijvoorbeeld. Wat denk je van: 'ZAK eens lekker door'? Associaties genoeg bij dit thema en achteraf gezien zou het logisch zijn om eerst aan tassen in allerlei vormen en maten te denken. Of aan zakken op kleding in al zijn hoedanigheden. Maar bij mij ging het papierenzakrokjesbelletje rinkelen, en dat belletje stopte pas met rinkelen toen ik de schaar in de stof zette...


Het leuke aan dit modelletje vind ik dat het in feite een heel simpel naaisel is, maar tegelijk zo pretentieus is dat het prima geschikt is voor welk feest dan ook. De taille springt direct in het oog, zelfs bij mijn vierjarige kleuter, al is haar woordkeuze wat beperkt: 'Leuk hé, die dingetjes hier'...
Omdat ik het wel fijn vindt om een uitgangspunt te hebben googlede ik wat naar een tutorial en vond deze, die het dichtst in de buurt kwam van wat ik voor ogen had. En ja, ZO.SIMPEL.IS.HET! Ik gebruikte een breder elastiek in de taille - als we dan toch een statement maken, doen we het goed - en paste daar de rest van de afmetingen op af. En echt, zo snel als dit af is!


Voor de rok gebruikte ik een linnenachtig okergeel stofje, wat ik bij Kwantum in de sale kocht. Overschot van een testproject, wat later nog wel eens op de blog zal verschijnen. En ja - ik leef nog steeds zoveel mogelijk volgens mijn voornemens, en zal hier binnenkort eens op terug komen - maar heb niet het budget om testversies uit te proberen in GOTS-stofjes #lifeasitis. Ik 'troost' me met de gedachte dat elke goede keuze er één is, ook al kunnen niet alle keuzes die ik maak de beste zijn.


Op de avonduurlijke naaisessie volgde een goedemorgenachtige passessie. Een GOEDEmorgen ja, want de rok zit als gegoten! Dat moment suprême - jullie kennen dat wel, toch? - werd snel overschaduwd door een grijzig wolkje #firstworldproblem #not #at #all. Daar waar een bijpassende top had moeten verschijnen, bleef er het gapende gat van een matching top in haar kleerkast. En het kind zonder bovenstuk naar buiten sturen danwel op de foto zetten, staat niet direct op mijn wishlist ;-).


Er was niet meer dan een overbrugging van vijf stappen van kleerkast naar stoffenkast nodig om dit op te lossen (was er overal maar zo'n makkelijke oplossing voor :-o). Laat er nu echt de perfecte date voor de paperbagskirt in mijn kast liggen, genieten! Een herfsthuwelijk werd het, dit setje. Zulke warme kleuren dat je bijna gaat verlangen naar vallende blaadjes, kaarsjes, dekentje en sloten thee. Bijna, al mag het nog wel even nazomeren van ondergetekende...


De tijd was voorts kort, dus ik pakte het eerste geschikte patroon wat ik kon vinden. Het werd de nimmerteleurstellende #fonsshirt van de blog Wensjewat, waar dit patroontje gratis beschikbaar is. Het stofje doet veel, dus er werden geen aanpassingen gemaakt. Bruine boordstof was niet voorhanden, dus ik nam bruine tricot voor de mouwen en hals, maar knipte deze dus iets ruimer omdat tricot wat minder rekt dan boordstof.
En...Yes, alles uit de stash! [Hardop zeggen - dan rijmt het ;-p)]


Met dank aan de uitdaging van 'Let's Stick Together' zijn wij weer een heerlijk setje rijker. Alvast een teaser voor de twinning-fans: een match met tweelingbroer staat op de planning :-)! Intussen ben ik heel benieuwd wat jullie van deze zak van papier vinden...

Het leuke aan LST is dat iedereen het thema op haar eigen manier invult. Neem dus zeker een kijkje bij onderstaande blogs en laat je verrassen door de verschillende uitwerkingen van dit thema:

27 opmerkingen:

  1. Ohlala, een herfsthuwelijk!!!! Zo leuk beschreven allemaal, dat ik je in gedachten bezig zie. Niet zo mijn ding, deze rok, maar een dikke duim voor de invulling van het thema!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, ik geniet ook van het schrijven :-). En een dikke duim voor jou oprechtheid, daar hou ik van <3

      Verwijderen
  2. Die bloemenprint is echt prachtig!!! Helemaal mijn ding!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gaaf hé! Ik ga hem ook gebruiken voor mijn zoontje. Is dat een yay of may voor jou? Benieuwd!

      Verwijderen
  3. Wat een prachtig setje. De paperbag rok is helemaal geslaagd en in een supertoffe kleur maar het bij passende bloemenshirtje maakt het helemaal af.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Zo fijn als alle puzzelstukjes samenkomen en het 'klopt' :-)

      Verwijderen
  4. Geweldig creatief ingevuld, hé-le-maal fan hier :).
    Het plaatje klopt ook, daar ben ik zo mogelijk nog meer fan van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. M'n hart maak altijd een sprongetje bij zulke complimentjes! Zeker als ze van een blogger komen van die in mijn top vijf van favoriete blogs staat :-)

      Verwijderen
  5. Zalig!!!! Oh, wat ben ik fan van uw dochter in haar zak. Ik moet dringend de mijne ook eens in zo'n zak stoppen, want dit is echt de MAX!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci! Ik zie jouw dochter ook echt erin rond paraderen. Benieuwd naar jouw 'zak'!

      Verwijderen
  6. Ik ben persoonlijk niet zo'n fan van dit soort rokjes, maar het is wel helemaal in en de kleurtjes, daar hou ik wel enorm van! Een mooi setje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind de rok super!!! Maak je hiervoor een grote mensen patroon :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci! Ik denk dat je de tutorial gewoon kunt volgen, maar dan zou ik twee keer de stofbreedte nemen. Laat het me weten als je het uitprobeert!

      Verwijderen
  8. Dat rokje is zo zalig! Ik maakte een gelijkaardig voor de eerste schooldag van Trix maar na het zien van het jouwe weet ik wel zeker dat er minstens zo eentje in een effen kleurtje moet komen om er dan een vrolijk printje boven te doen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een paperbagskirt, daar had ik nu nog nooit van gehoord.
    Het heeft wel iets, zeker in combinatie met de stof van het shirt. Die combinatie vind ik geweldig.
    Roezels kunnen me achter niet bekoren, ook al zie je ze tegenwoordig echt overal.
    Dus de rok zou voor mij gewoon een rimpelrok mogen zijn zonder paperbagrandje.
    Maar de mening van jouw dochter is oneindig veel belangrijker dan die van mij.
    Als zij er blij mee is, dan ben je helemaal geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weer wat geleerd! Smaken verschillen inderdaad, en een blije dochter gaat boven alles ;-)

      Verwijderen
  10. Wat een superleuke set! Laat de herfst maar komen, ik hou d'r van!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die springt er helemaal uit qua uitwerking van het thema, maar dat heb je heel mooi gemaakt! Ik vind "die dingetjes" ook superleuk en zal mijn Emma er ook es doen aan geloven (ttz, kzal beginnen met het op mijn to-sew-lijstje te zetten).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het leuke, dat je alle kanten op kunt met zo'n thema :-). Alvast benieuwd naar jouw versie!

      Verwijderen
  12. Heel originele invulling van dit thema. En zo mooi!!! Die kleuren zeg. Ik ben ook verliefd op het stofje van de t-shirt. Het geheel is echt af zo en ja hoor, verlangen naar de herfst: check!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Heerlijk hé, die kleuren. Laat ze maar matchen met het seizoen ;-)

      Verwijderen
  13. die paperbag waists zijn niet helemaal mijn ding, maar ze komt er echt heel goed mee weg! heel toffe outfit

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geweldige outfit! En wat heerlijk geschreven deze blogpost, zo herkenbaar!

    BeantwoordenVerwijderen